26 mei 2009

Van varkensboeren en verkeersbureau's

Afgelopen week sprak ik met een aantal collega's van Reed Elsevier tak Lexis Nexis. Mooie onderneming, met onder meer een groot kantoor in Washington - bijna net zo leuk als Reed Business. Een goede lobby werkt ook nog steeds in de 21e eeuw - "driving profitable perception" zei hij nog (maar toen zat hij al min of meer dronken aan de bar).

Ik moest denken aan die succesvolle lobby van de Nederlandse varkensboeren (ik weet er het fijne niet van, dus blog ik er voor de zekerheid maar even over). Hier in de UK heet de Mexicaanse griep nog steeds Swine Flu (en is het varkensvlees lekker goedkoop). Het Mexicaans verkeersbureau, of touroperators die van die fijne "all inclusive" reizen naar Midden-Amerika verkopen hebben blijkbaar minder invloed in Den Haag dan de Bond van Varkenshouders. Een maand geleden was het oordeel: niks Varkensgriep - vanaf nu is de officiele naam Mexicaanse griep, en de Nederlandse pers deed braaf wat het RIVM voorschreef.

Maar goed dat die griep niet zijn oorsprong in Noord-Amerika heeft - dat was net een tikkie te lastig geweest. Het Obamavirus wordt zorgvuldig geconserveerd, maar de Californian Flu zou waarschijnlijk niet beklijven in de Haagse wandelgangen.

Geen opmerkingen: