16 maart 2006

GeenStijl.nl in handen van Telegraaf

Geleend bij Sargasso.nlrook en vuur - Dutch Bloggies 2006 winnaar Sargasso meldde vorig jaar het gerucht dat de Telegraaf de shockbloggertjes van GeenStijl had ingelijfd. De nauwe banden tussen GS en Telegraaf zijn al jaren onderwerp van speculatie, waarbij met name het optreden van voormalig Telegraafverslaggever Dominique 'Fleischbaum' Weesie de geruchten voedt. Ook dit jaar duikt het verhaal weer op. Aan de borreltafel weliswaar, maar concreet genoeg om serieus te nemen. TMG heeft eind vorige maand 'volgens ingewijden' (bah) inderdaad een belang van 40% genomen, na een jaar taxeren via wat ads van Speurders.nl. Na wat biertjes schiet de waarde van de participatie van een paar ton al snel naar een maximum van 2,6m Euri - daar moeten nog heel wat autootjes en spelletjes voor geplugd worden. Overigens zag Geen Stijl de bui drie jaar terug al hangen, toen het 'trots' bezoek van de nieuwe Telegraafcollegae aan de website meldde. Overigens houden de anders zo skoepgeyle GS'ers zich stil - de hand van Swartjes reikt ver deze dagen. Ik ben benieuwd of hij de posting uit het GS archief 'Telegraaf vuistdiep in Internetporno' al uitgeprint op zijn bureau vindt deze week, met wat vraag- en uitroeptekens van verontwaardigde redactieleden erop.

update 18-3: Participatie is inmiddels bevestigd door Weesie en zijn collega Wiegers. Meer bij Planet, Blognoot en Quotenet. Over de waarde van de participatie worden uiteraard geen uitspraken gedaan. Tegenover Quotenet verklaart Marianne Zwagerman (Telegraaf): Wij betalen het pand waar ze nu zitten, betalen vier vaste medewerkers en zorgen dat de site altijd in de lucht is. Dan kan alleen een absurde looptijd en een woekerhuur de 2,6m€ verklaren. Of niet? Marketingfacts blaast de blogballon nog even wat harder op en kopt met "Geen Stijl koopt Telegraaf"


Geen Stijl Archief 5-5-03 - Geen Stijl vs. de Telegraaf: "Al enkele dagen kan er bij GeenStijl in de poll aan de linkerkant gestemd worden op de grootste mof Duitser aller tijden. Onze vrienden van Logworst hadden al het idee dat langssurfende Telegraaf-redacteuren af en toe wat ranzigheid pikten, ook wij vonden de afgelopen dagen enkele malen de krant van wakker Nederland in onze statistieken. [...] U merkt het: GeenStijl is jong en toonaangevend. "

4 opmerkingen:

Marco W.J. Derksen zei

Hoi Peter, ik heb die TMG-stukken eens doorgeworsteld maar waar heb je nu gelezen over de overname of is het wishfull thinking?

Anoniem zei

mooi dat je van je hobby je werk kan maken

Anoniem zei

En wat gaat de redacties van de businessbladen hier van zeggen? directeuren die primeurs wegloggen op basis van geruchten. is toch niet de goede gang van zaken pjong

Anoniem zei

Wat is Geen Stijl?


Groetjes
Wim