05 februari 2008

Skoeps reporter loopt binnen

Wat verdiende de gemiddelde reporter in Nederland, met een gedegen opleiding, zelfstandig en niet langer dan 1 jaar aan de bak tot voor kort? Een check bij www.loonwijzer.nl geeft het volgende resultaat: Journalist, verslaggever, Jouw collega's verdienen bruto gemiddeld Per uur € 9,26, Per week € 370,47, Per 4 weken € 1482, Per maand € 1604, Per jaar € 19265.
Sinds vandaag heeft Skoeps.nl (het meest eigenwijze initiatief van PCM in de afgelopen 150 jaar) dat radicaal veranderd. Wanneer je een beetje je best doet, verdien je gewoon 7500 euro Netto in de maand, ofwel 250 euro per dag en ben je zomaar de nieuwe, eh, Mark de Kock. Dat is namelijk het bedrag dat Skoeps.nl uitkeert als je "de foto of video van de dag" maakt. En dan krijg je ook nog een mobieltje-met-camera van "de zaak" op de koop toe.

En waar hebben we het over? Een taalgebied dat geen stad kent met meer dan 1 miljoen inwoners, en met een inwoneraantal dat net 2 keer groter is dan dat van pakweg massachusetts. Ik schat in dat de Boston Globe 1 reporter heeft om de driehoek Gibraltar, Moskou, Stockholm te bestrijken, en deze persoon verdient echt niet meer dan 150 dollars per dag, volgens de plaatselijke Salary Calculator. Ok, je moet wat kilometers maken en min of meer elke dag het beste jongetje of meisje van de klas zijn. Maar he, een beetje ambitie kan geen kwaad toch? Vandaag hoefde je alleen maar 3 Joran look-a-likes voor een Friesche brievenbus vast te leggen. Morgen ga je naar Schiphol om Peter R. de Vries uit te zwaaien en de dag erna ga je naar de uitgestelde premiere van de nieuwe Geert Wilders film of, minstens zo relevant, je maakt een foto van een gedumpte KRO boer. In Nederland valt zoveel te beleven. PCM weet dat eindelijk weer op waarde te schatten. Skoeps rules!

Houtwatch: "Vandaag zijn we begonnen met het belonen van onze Skoepers. In 2008 zijn we van plan om een substantieel deel van onze geplande marketinguitgaven 'terug te geven' aan onze community (en dus niet te investeren in 'traditionele' marketingcommunicatie). Het zijn immers de Skoepers die SKOEPS succesvol maken!"

1 opmerking:

Marcel Houtman zei

Pjong, leuke post! Tx!