03 oktober 2005

Shocklogs en netwerken domineren Top 20

Multiscopeupdate - Marketingfacts vraagt zich beteuterd af of Multiscope in de war is, en publiceert op 4-10 een ander 'onzinnig' lijstje waar, Marco cs. wel op terug te vinden zijn.

, - 'Sjoklogs' als Geen Stijl en hangplekken netwerken (msn.spaces, web-log, etc.) domineren de vandaag gepubliceerde Nederlandse Weblog Top 20. Slimme zet van onderzoeker Multiscope om deze aparte maandelijkse ranglijst voor weblogs als dienst aan te bieden - weinig mediablogs zullen 'het nieuws' onvermeld laten vandaag. Molblog 'komt niet verder dan een top 4, maar Dutch Cowboys heeft reden om de volledige top 20 te publiceren: de techbloggers staan nog in het linkerrijtje, met een 10e plek, niet ver achter good old Bieslog. Op plaats 17 het blog van Georgina Verbaan, over de drempel gedragen door Michiel Frackers. Jan Marijnissen moet genoegen nemen met een plaats als lijstduwer, net achter La Verbaan. Waar is het duo Roze en Dasselaar?

Multiscope: De grootste weblogs kunnen zich inmiddels qua website bezoek ook meten met de sites van enkele landelijke kranten. Het betreft hier echter wel het topje van de markt. De overgrote meerderheid van de weblogs trekt op dit moment nog minder dan 100.000 unieke bezoekers per maand.

Geen opmerkingen: