14 maart 2006

En, wat nu.nl?

oude koeien - Toen de eigenaar van Electromotorenfabriek Nijmegen een gehaaide onderhandelaar trof die hem het domein en.nl aftroggelde (in ruil voor een paar retourtjes hawaii en een zoutvaste cabrio) wist de ondernemer niet dat hij met deze 'onbaatzuchtige' transactie een bijdrage zou leveren aan een betere samenleving.
Zijn domein kwam in 2000 in handen van PCM Interactive Media, dat het nodig had voor zijn antwoord op nu.nl. Lost Boys bedacht het ding, Magic Minds 'bouwde' het en plakte de Amsterdamse binnenstad vol, en voor het eind van het 'jubeljaar' 2001 ging de plug uit de nieuwssite. En wat nu.nl?- het portaal mocht nog een paar maanden als spooksite wat nieuwslinks doorlussen, maar toen ook de hostende partij niet werd betaald ging het scherm definitief op zwart. Tot voor kort. Vandaag meldt www.en.nl dat het uiteindelijke doel van de &-campagne is om 1001 goede voorbeelden van positieve interactie tussen verschillende culturen uit te lichten.. Bah - wie geeft dat domein terug aan die handelaar uit Nijmegen?

Froukje Santing, Hoofdredactie EN.nl oktober 2001: De 10-koppige redactie van EN.nl wil graag een cadeau aan elke bezoeker nalaten: de startpagina die de redactie voortdurend raadpleegde om snel en adequaat het net te kunnen afstropen als er zich een nieuwsontwikkeling voordeed. Ook al zijn we dan uit de lucht, op die manier kan in de geest van EN.nl het actuele nieuws op internet toch worden gevolgd. Kies wel de juiste versie van je browser.

Geen opmerkingen: